lördag 9 oktober 2010

Det är höst nu. Kyligt, lite dimmigt, lugnt betande av rådjuren medans vi kapar, klyver och travar ved för fullt. Vi får väl be om ursäkt för att vi störde friden...Sommarblommorna är utbytta mot höstplanteringar...... och det är dags för de sista skördarna. Jättepumporna blev väl inte så jättestora men sonen är nöjd ändå. Även om de inte är klassiska hallowenpumpor så får vi hoppas att de står sig några veckor till så att vi kan skapa något skrämmande av dem :)
I växthuset går vi och njuter av druvorna och sista gurkan åt sonen upp som mellis idag.
Och ÄNTLIGEN har ett nytt, efterlängtat projekt påbörjats. Jag har fått hem brädor till staketet som ska hålla rådjur och hjort borta från trädgården och alla vackra/goa vårblommor. Vad tror ni - hinner jag?? Stolparna köps hem på måndag - sen hägnar vi in ca 3000 kvm eller så :) Jag har stegat igenom och tror att det kommer att gå åt ca 60 stolpar - som ska bankas ner minst 30 cm var i backen. Det blir hårdträning!

I hönshuset knallar 'Sara' fortfarande runt med sina kycklinga. Hon brukar ju vara snabb att lämna sina små men nu är de 8 veckor och fortfarande månar hon om dem och låter dem värma sig under och ikring henne. En mogen mamma numer. Kolla in den ljusa under vingen ;)
Här har alla tuppar och hönor samlats inför natten. Klockan är ca 18 och det börjar skymma så smått. Då intar de sina platser på pinn, luckor, reden och golv.
29 djur har jag nu i hönshuset men det börjar bli dags att rensa ut lite småtuppar igen. Det är aldrig roligt men ett måste. Och med tanke på hur många det nu är som har ullvariant i sig så tror jag att jag kommer att avvara även 'Ullrik'. Tröstande i sammanhanget är väl att 'Rock' fortfarande är Alfa-tupp och väldigt duktig sådan och att han och 'Ullrik' inte alls är lika såta kompisar längre. Livet är hårt för en del...
.
Imorgon blir det höststädning bland alla krukor ute. Frosten är på väg i flera nätter och då är det ingen idé att hålla på med täckning längre. Bättre att rädda vad som räddas kan in i vinterförvaring. Och därmed börjar längtan till våren...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar