lördag 16 juli 2011

Dagens spännande aktivitet...

... blev "gissa bajset"?! Vad vi klart förstod var att det inte var något bra för hönsen! Räv eller grävling? Grävling eller räv?
Vi fann en hög till och den såg inte likadan ut. Detta var grävling - det andra var räv. Båda stryker runt knuten. Den ena kanske på dagen, den andra väljer nattetid. Och därmed blir hönsen instängda då vi själva inte är ute :( Vill inte ha mer otur med de små liven. Sedan sist har 'Pärla' bara lyckats behålla en kyckling och ytterligare 3 hönor har dött för oss i hönshuset. Mystiskt men ingen orsak funnen. Misstänker dåligt vatten eller möjligen musgift?!

Denna lilla donna har slagit ut i dagarna också. Vissst är den vacker!
Kom från ingenstanns och satte sig i odlingslådorna. Det såg spännande ut så jag lät det "ogräset" vara - vilken tur! :)

Vackra är även dessa rosor... eller snarare söta. 'Fairy' heter de - har ljusrosa eller mörk/gammelrosa blommor (två olika) och små, mörka, glansiga blad.
De ville jag bara ha och tänkte mig dem i rabatten till vänster om den nerklippta doftjersminen. Där passade de inte! Så det blev till ett projekt att få ner dem - ett projekt som ännu inte är klart. Det blir förhoppningsvis morgondagens mål och då ska jag berätta hela historien.

Sen har vi plockad de första (och enda fyra) körsbären på Emmas namngivningsträd. Mmmm, vad goda de var. Visst syns det?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar