fredag 25 januari 2013

Vad passar väl bättre...

... än att sitta inne i stugvärmen och räkna fåglar vid fågelbordet när man är lite krasslig och frussen? Nu i helgen - ja även fredag och måndag - är det den stora Fågelräknarhelgen :)
Läs mer på www.sofnet.org

Start i gryningen men då såg man inte så mycket fåglar. Minus 20 - vem vill vara ute och äta då?!...

Annat blev det senare på förmiddagen. 'Bara' minus 13 och det är trängsel vid matbordet

Till och med lite kö emellanåt. Här väntar tofsmesen på sin tur medans talgoxen aldrig kommer på tanken att vänta .
En nötväcka hälsar på lite kvickt också
Och en grönsiska delar bord med svartmesen
Busken bredvid är en bra plats undan katterna tycker talgoxen...
... och en/talltitan. Om man bara kunde lära sig skilja på dem?!
'Hacke' (större hackspett) festar hellre på talgbollarna.
Utöver de här har jag lyckats se blåmes, nötskrika och koltrast idag. Och så hoppas jag på domherre, stjärtmes och kanske sidensvans också. Men att hinna räkna dem?! Nåja, jag spanar in först och lär mig vart de tar vägen - en ganska behaglig sysselsättning :)

Men dessa fåglar får jag nog inte rapportera in. De är dessutom lätträknade så det är nog för enkelt. Numer är det tre tuppar och fjorton hönor.
'Esmeralda' borträknad :( . Hennes förkylning och de år hon hade på nacken (sju år) tog ut sin rätt. Här har hon precis somnat in väl inbäddad i hö. Vila i frid lilla favoriten.

En stunds vila kanske? Hmmm, lite väl kallt för en vissen kropp. Men det som göms i snö kan lysa fram lite lockande. Gräset lyser grönt där under.

I övrigt har INGA vårtecken kunnat skönjas. Ska möjligen vara solens strålar som faktiskt börjar värma lite igen. Och så årets första ägg efter ett långt uppehåll ... :)
 

                                            Håll ut!             //  Sussie

1 kommentar:

  1. Skönt att se någon som har de gamla vanliga besökarna vid fågelbordet. I år har vi bara haft talgoxar, nötväckor, blåmes och trädkrypare. Var är alla de andra!!??Vilken hoppfull bild av ägget, den gillar jag :)

    SvaraRadera