lördag 6 april 2013

Vårtecken...

... är det faktiskt fullt av - trots allt :)
Inne är det högt bland chiliplantorna. Imorgon blir det nog omplantering
Och ute har äntligen de första vårblommorna visat sig även i vår trädgård; snödroppar, krokus och vintergäck
För att inte tala om raketerna - Kejsarkronan. Som vanligt kan man nästa SE hur de växer - och de är många även i år. Så trogna :)
Buxbomen visar tecken på uttorkning så den har fått ett täcke. Hoppas att den klarar sig - det börjar väl bli ont om just buxbom i landet på grund av någon sjukdom som sprider sig.
Ett tråkigare vårtecken visade sig i dammen idag. Två döda fiskar infrysta i isen :( Hoppas bara att det är de ända.
Hönsen har velat gå ut också men de vill då helst stå på barmark vilket det blir mer och mer av. Men de ser väldigt roliga ut då de SPRINGER över snön ;) . Här funderar 'Pärla' på vilken väg hon ska ta härnäst...
 ... medans 'Maja' har fått för sig att det är dags att ruva. Det tycker inte jag så hon får vänta lite till.
 I skogspartiet är det också lite vår ...
 ... men bara blåsippans blad står i backen än så länge.

Bina har börjat flyga lite smått också men dessa bin flyger inget mer :( De klarade inte vår första vinter och troliga orsaken var...
 ... att de svalt ihjäl! Se alla rumpor som sticker fram. De har sugit i sig minsta lilla droppe och sen var det bara ingen ork kvar mer.

Troligen var det brist redan i december/januari då jag hittade massor av döda bin på botten men då KUNDE jag inte gå in i kupan även om jag hade förstått (tror jag). Då var det ca 15 minusgrader. Fast jag undrar om jag ändå inte skulle ha försökt...

Ett annat tecken på vår är soldyrkarna. Här är nog experten på njutning :)

Nu väntar vi bara på den riktiga värmen också.

Snön som visst ska komma imorgon är bara en retsticka    //  Sussie

3 kommentarer:

  1. Det var både glädje och sorg i den rapporten.Hoppas att ni har fler fiskar och bin.Jag minns hur ledsna vi var när båda tama koifiskarna dog för några år sedan :( Men hur gjorde hon,hönan?Sprang hon över snön eller hittade en väg runt?:)

    SvaraRadera
  2. P.S. Varför får jag alltid "delivery failure" på de kommentarer jag skickar till dig? Har du bytt epost eller är det bara knas? Nåväl, kommentaren kommer ju in här i alla fall...:)

    SvaraRadera
  3. Spännande med både bin och höns! Å vad mycket kul du verkar ha i din trädgård. :-)

    SvaraRadera