söndag 3 januari 2010

Dags för vinrankan...

... att få sig en duvning. Den ska väl klippas mellan jul och nyår har jag hört så det är väl hög tid nu. Men se - det gick inte! Dörren till växthuset hade frysit fast. Så det blir till att vänta på lite blidväder eller värmande sol. Hoppas det inte dröjer alltför länge.
Utanför växthuset upptäckte jag lite vårhopp också. Tänk vad stora magnolians knoppar är redan trots snö och kyla.

Blev lite nyfiken på hur långt hasseln hade kommit men den är klok - den vilar fortfarande.

Idag har jag ordnat ny värmning till hönsens vatten också - äntligen. Jag har haft ett litet element stående vid vattenautomaten tills nu. Men om det går vägen ska det räcka med den värmekabel som egentligen är till för att inte vattenledningar ska frysa sönder. Den drar bara 20W så det bör bli billigare än elementet dessutom.

Och så har vi fått ytterligare besök också - nu är de tre rådjur...

Grumf - men en skön dag har det varit!

1 kommentar:

  1. Vill bara påpeka ett litet missförstånd. Vinrankan skall inte klippas mellan jul och nyår utan allra senast före nyår. Senare än så är det risk att den blöder. Så låt den istället vara oklippt i år (huvudklippning) och gör en sommarklippning istället. Sommarklippning innebär att man klipper bort nya skott och glesar ur så att näringen går till frukten istället för till at producera bladmassa. Sen klipper du ev huvudgrenarna på senhösten/vintern, men som sagt allra senast till nyår! Men detta vet du nog egentligen.

    SvaraRadera