lördag 19 november 2011

Tiden räcker....

... inte till! Där står det på bordet på verandan och väntar på att bli en vacker dörrkrans.
Idag hade det varit kanonskönt att sitta och fnula med det - 12 grader på verandan och soool! - men det fanns som sagt annat på listan - som barnkalas :)
Men det är ganska vackert där det står och väntar också.
Och hjärtan på tråd klarar lite frostgrader också som det verkar. Några nätter har det nog frostat lite på verandan också men de här är ju fortfarande ganska fina.

För övrigt har vi haft en riktig solskenshistoria denna vecka - i hönshuset. I söndags stängde Tony för hönsen och tyckte kanske det var lite underligt att de fortfarande var ute i gården fast det började skymma men tänkte inte mer på det. På måndag kväll efter jobbet gick jag ner för att titta till allihop och då hoppade det en KATT (inte vår) ut ur ett av redena! Ett dygn i hönshuset - ... 23, 24, 25 - jo en liten höna saknades :(
På tisdagen ringde grannen och meddelade att det gick en liten höna utanför gården som hon inte lyckades fånga in. Kors - två nätter ute hade hon alltså överlevt! Jakten på kvällen gav dock inget positivt resultat. Jag gav upp. På fredagen var sedan Tony hemma och kunde öppna till de andra hönsen och - hör och häpna - det rasslade till i granen bakom husvagnen vid hönshuset och där kom det en liten ensam och nu, får jag förmoda, lycklig liten höna. Fem dygn i frihet och ensamhet. Rävarna är inte alltför hungriga eller nära just nu :)

Imorgon är en ny dag - hoppas på sol och en chans till liiite pyssel mellan släktbesöken :)

             //  Sussie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar