söndag 1 januari 2012

Så avslutar vi...

... det gamla året med en vacker dag då man är glad att man lämnade gräsvipporna kvar :)
Det gnistrar som diamanter i de frusna stråna och övriga backen är frostigt vit. Alltid något i brist på snön - det blir lite ljusare.

Men hönsen gillar då det såg ut som för några dagar sedan - grönt, över nollan och sol.
Då går de gärna ut och kontrollerar omgivningen. Just nu är det buskarna vid fågelbordet som är mest intressanta eftersom just fågelborden är inhängnade. Och nu är jag säker på att det är två ungtuppar till vi har - en har börjat provgala lite försiktigt.

De andra tupparna har fullt upp med sina bestyr - att rangordna sig! Samma visa varje nyår tycks det som. Lite trångt och närgånget så måste man hävda sin plats. Först ut är 'Kungen' och 'Sebbe'...


Hua så de kämpar! Och blodiga blir de. Men till slut är det ändå någon av dem som verkar gå ut med segern just för denna dag... för att testa varandra igen imorgon. De här har hållit på i några dagar och just idag insåg jag nog att 'Sebbe' - den röda - fått ge sig för idag var det faktiskt 'Kungen' och 'Rock' som var de blodigaste :( . Vi får väl se om det ger en ny alfatupp då för säsongen och hur 'Rock' klarar nästa strid. Håller koll!

Vem vet - om några år är det kanske denna gynnare som är på toppen om han får vara kvar.
Och kanske denna dam - äntligen en vit telning även om det även är ulligt - som står vid hans sida som alfahöna. Fast där finns det många andra damer att ta sig förbi i sånna fall...

Och medans den här pjäsen väntar på snö - passar liksom bäst i den omgivningen...
 
... har vi den här som står i fönstret och väntar på våren.
Nu börjar planerna för nästa säsong - ska den lilla fontängrodan stå vid övre eller nedre dammen? Eller kanske på däcket? Kanske en helt egen liten överraskande plats?

Och även om det regnat just denna, årets första, dag så får vi i väntan på de första frökatalogerna som påminner massor om vårens antågande njuta av de vackra dagar och vyer som bjuds oss. 

Gott Nytt År!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar