söndag 8 augusti 2010

Pollare i gången - och kycklingar

Sista dagarna på semestern och kanalen är gjuten ända ner till verkstan - ca 30 meter gjuten kant ska hålla gråset borta från gruset. Och i kanalen kom vi ihåg att gjuta in elrör - äntligen ska vi slippa alla sladdar i gräset till trädgårdsbelysningen. Jag vet inte hur många gånger vi har råkat köra över en sladd med gräsklipparen. Pollarna står riktigt bra på plattorna vi gjöt. Den mellersta vill visst ramla framstupa men det får vi väll justera då vi har en klick cement att justera med. Och vi testade även att skrapa bort allt gräs ner till andra pollaren. Vad fint det blir! Men vilket hästjobb vi har tills hela gången är urgrävd och nedsänkt något. Det är väldigt mycket som bara är jord i själva gången så det måste vi ta bort innan vi fyller på med nytt gruskross. Men sommarkvällarna är fortfarande många... kan man hoppas?!

I hönshuset har sista kullen för i år presenterats också av stolta 'Sara'. Sju små dunbollar kläcktes mellan tisdag och onsdag. Två obefruktade ägg blev kvar i redet. Bra jobbat 'Sara'.
Men brottom har hon. Redan samma dag jag släppte ut henne från sitt lilla tillhåll så var hon på promenad i gröngräset med dem. Stackarna - de orkar ju knappt klättra över grässtråna, så små är de. Men 'Sara' väntar in dem och lockar.
Nu väntar vi bara in att vi får yngel i dammen också. Guldfiskarna leker så de nästan inte håller sig kvar i dammen. Vi får väl se om det blir ett lyckat resultat om ca 2 veckor eller så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar