söndag 29 april 2012

Lite ovant...

... att vara ute så mycket. Typ hela dagen med avbrott för mat inne. Vi hann helt enkelt inte förbereda för grillat så det fick bli snabbt inne för att komma ut igen :)

Ut för att fortsätta gräva - phu! Efter ett tag kändes det som det aldrig skulle ta slut -
- då blev det fikapaus på verandan. Vilket gav ny energi att fortsätta och då fick vi lite hjälp :)
Tilläggas kan att det var på många ställen vi hittade myrbon... oh - kittlar dödsskönt i kystan... tyckte hönsen :) - tack för hjälpen!
Och hur långt det än var så kom vi till slutet till slut - se så fint det blir med rundeln och den ganska breda rabatten ;)
Imorgon åker vi och köper jord och markduk så ska det inte dröja länge innan lavendeln faktiskt sitter där. Och lite rosor också. Och...

Hönsen drog vidare till sin pausplats - dricka i bäcken. Och de passade faktiskt på att sola lite på däcket också då vi inte såg på. Högarna de lämnade kvar avslöjade dem...

Ikväll har jag även reparerat lite av sedumtaket på hönshuset. Jorden vill inte riktigt ligga kvar, främst på nocken, men efter ett tips i tidningen Allt om trädgård har jag nu lagt upp-och-ner-vända grästuvor över nocken så att sedumväxterna ska ha något att fästa i.
Kuddarna med blommor är riktigt fina men visst, det är lite glest. Med tanke på hur torrt det är kanske det inte är så konstigt - ska försöka fylla ut med mer grästuvor och sprida plantorna lite mer i år så ska det nog till slut lyckas. Jag ger inte upp i första taget :)
 I övrigt har vi njutit av dagens klara himmel och strålande värme. Och det knoppas och knakar överallt. Här några exempel:
Björken har nästan musöron...
... körsbärsblommorna spränger...
... äppelblommen sväller...
... löjtnandshjärtat ståtar...
... ormögat plirar...
... och pärlhyasinten är på gång.

Åh så mycket det är att ta vara på och uppleva nu! Härligt med ytterligare två lediga och soliga dagar framför oss :)
                                          //  Sussie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar