fredag 5 oktober 2012

Stort besök...

... i trädgården - som helst borde ligga i frysen istället!! :(
Så här stora klövar
har bara en älg. Och så här ser det ut då han - jo vi vet att det är en tjur för han var på väg tillbaka i morse också - har vältrat runt i äppelträdet och trampat ner lavendeln i rabatten.
Frysen! En bra plats!!
Som kvällsaktivitet tog vi hand om de hela frukterna på backen så att vi kan göra lite äppeljuice och plockade även ner allt i äthöjd i träden. Ja, lite klätterhöjd också :)
'Ingrid Marie' borde inte behövas plockas ner ännu men nu är korgen påbörjad. Ska väl lägga dem i lager med tidningar emellan men slå in varje äpple ids jag inte. Hoppas att några klarar sig till julbordet ändå :)
 
Har även räddat en del 'Cox Pomona' men 'Wealthy' är mer eller mindre slut efter glufs-glufs.

Nåja, han har inte trampat sönder projektet bredvid i varje fall. Rabatten vid flaggstången är nu rensad från alla plantor och lökar som gick att hitta bland ogräset och sedan täckt för att fyllas på med nytt nästa vår. Åh, vad fint det ska bli igen :)
Hönsen - och speciellt kycklingarna - var väldigt intresserade av grävprojektet. Oj vad de käkar snigelägg! Men de var mätta innan de tog slut så vi får väl se hur det blir nästa år. Pax för en kall period i vinter!
Tonåringarna är också nyfikna. Visst är den här tuppen fin? Han får nog överleva huggkubben i år men snart är det tyvärr dags att rensa bland ungtupparna.
 
Och snart är det dags att vintra in dammen också men än är de pigga och nyfikna där nere :)
  

Så - dags att sova lite för att vakna till en lördag... i trädgår'n :)    //  Sussie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar