lördag 8 maj 2010

Det piper hos hönsen

Nu piper det hos hönorna i redena - eller i varje fall hos Pärla.
Hon ligger fortfarande tryckt mot resterande ägg eller kläckta kycklingar men denna lilla krabat ville se sig om då jag kom. De är för näpna!
Sara ligger också still på sin plats så där har det nog hänt en del till imorgon, tyckte att det knakade lite hos henne också vilket tyder på att det jobbas i äggen :)

Idag ringde även den 1:a för året som skulle vilja köpa Hedemorahöns. Om jag inte säljer av de gamla får de vänta i minst 8 veckor nu för innan dess får jag inte sälja dem med genbanksintyg.

Annars har det varit en ganska regntung och kall dag idag, dock inte utan härliga vårtecken ändå. Kejsarkronan till exempel, den står i full blom.
Och diamanterna i lupinbladen är härliga påminnelser om kommande blomsterprakt. De blir fler och fler men på rätt ställe gör det inget tycker jag.
Hade det inte varit för de senaste lite kyliga dagarna så hade nog körsbärsknopparna slagit ut också.
Sen är det baksidans vårtecken också - sniglarna! Just nu är det invassion av Vinbergssnäckor och i den mängden de är nu så händer det lite på växtligheten. Tack och lov är det mest maskrosblad och ogräs just nu.Och tack och lov igen så är det inga mördarsniglar som har visat sig än.

Imorgon ska vi förgro Rasmus fröer också - det hann vi inte idag. Jättepumpa och jättesolros. Och i år ska vi både vattna och gödsla massor :)

1 kommentar:

  1. Hej
    Du har möjligtvis inga hedemorahönor till salu?
    mvh maria

    SvaraRadera