söndag 2 maj 2010

Utan hallon men med ny rabatt!

Idag åkte de sista hallonplantorna. Inga egna hallon i år om det inte går att hitta snabbetablerande nya plantor. In i det sista var jag tveksam till att ta bort de sista men i flera år har jag varit besviken på att det blivit så dålig skörd och så dålig tillväxt så nu åkte de ändå. Tråkigt för hallonsylt är bland favoriterna. Undrar förresten om man kan odla nya hallon på samma plats och hur man i sånna fall ska göra för att förbättre jorden så de nya ska trivas bättre? Blir att göra lite efterforskningar...
Och nu sitter stockarna till nya 'vita rabatten' på plats också. Det var nära till berget då järnen skulle slås ner men jag tror att allt sitter stadigt. Påfrestningen blir väl då det kommer upp ett plank på syllarna och det börjar blåsa... får fundera ut en bra lösning på det. Det ska ju inte bli ett tätt plank så det kanske funkar.
Utöver detta hann vi mycket annat i trädgården idag. Tänk - solen sken från klarblå himmel, vem får inte energi då. Ett tag höll vi på att fastna vid frukostkoppen på verandan men vi ryckte upp oss och nu är den rödbladiga berberisen något mindre spretig och brännässlorna under den åtkomliga för bortrationalisering. Dessutom lyckades Tony hitta en helt ny rabatt! Har ni sett - då klängrosen klipptes ner till grunden visade sig denna stora jordyta och en grusad gång?!
Jo - vi har sett den förr. Vi har ett svagt minne av att det var riktigt fint där då vi flyttade in för 9 år sedan. Sen skulle gaveln renoveras och trådarna till rosen klipptes ner. Av DEN renoveringen blev det intet men rosriset tog över helt. Nu ska det upp en ny spalje och nya planer för vad som kan prunka i en öst-rabatt med mycket skugga :). Förutom rosen som vi hoppas kommer tillbaka med kraft.

Det jag inte hann idag var att få upp den nya holken till svart-vita flugsnapparen som kommit 'hem' igen. Hoppas de inte hinner kasta ut blåmesen från sin holk innan den nya kommer upp. Det får bli imorgon. Nu ska en trött trädgårdskropp få nanna kudden. Natti natti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar